Επιτραπέζια ελιά

Διαλέξτε την γνήσια ελιά

Η ελιά, ένα κατ’ εξοχήν μεσογειακό δέντρο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις χώρες της Μεσογείου από τα χρόνια της αρχαιότητας μέχρι σήμερα.Έχει σημαδέψει με τη μακραίωνη παρουσία της, όχι μόνο το τοπίο, αλλά και τα ήθη και τα έθιμα, την παράδοση και τον πολιτισμό στις χώρες που καλλιεργείται.

Η ανάδειξη της ελιάς ως προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας στη σύγχρονη μαγειρική με σημαντικά οφέλη στην υγεία του ανθρώπου, προϋποθέτει τη σωστ’η παραγωγή και συσκευασία αυτού του αγνού και παραδοσιακού προϊόντος.

Οι επιτραπέζιες ελιές σκέτες σαν απεριτίφ, σε ωμές σαλάτες, ακόμη και σε μαγειρευτά φαγητά δίνουν έναν ιδιαίτερο τόνο στο τραπέζι μας.

Ξεχωρίστε ένα προϊόν που ξεχωρίζει

Στο εμπόριο κυκλοφορούν συσκευασμένες ή χύμα (olive bars) όλους τους εμπορικούς τύπους των ελληνικών ποικιλιών επιτραπέζιων ελιών.

Ξεχωρίστε τις βασικές ποικιλίες και απολαύστε κάθε μία από αυτές, ανάλογα με τη στιγμή, τη διάθεση ή το φαγητό. Στη διάθεση του κατσναλωτή υπάρχει μία μεγάλη γκάμα επιτραπέζιων ελιών.

Γεμιστές, εκπυρηνωμένες, σε ροδέλες, αρωματισμένες με μάραθο, εστραγκόν, φλούδες λεμονιού, ξιδάτες, μαριναρισμένες, ακόμη και πολτός ελιάς.

Τυποποίηση και διασφάλιση ποιότητας

Η ελιά φτιάχνεται μέχρι σήμερα με τον πιο φυσικό τρόπο. Ωριμάζει στο δέντρο και στη συνέχεια ξεπικρίζει σε άλμη (νερό & αλάτι), ακολουθώντας τη διαδικασία της φυσικής ζύμωσηι. Φτάνοντας στο τραπέζι μας, έχει περάσει από συνεχείς και αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους οι οποίοι ξεκινούν από τον ελαιώνα, το πρώτο διάλεγμα και ολοκληρώνονται με τη συκσευασία, εξασφαλίζοντας τη διατήρηση των πολύτιμων θρεπτικών συστατικών της.

Οι επιτραπέζιες ελιές, διατηρούνται σε άλμη, στην οποία ανάλογα με τον τύπο της κάθε ελιάς μπορεί να έχει προστεθεί ελαιόλαδο και ξύδι. Οι εταιρείες που ειδικεύονται στην μεταποίηση και τυποποίηση των επιτραπέζιων ελιών (καταλαμβάνοντας σημαντικό μερίδιο στις αγορές όλου του κόσμου) εξασφαλίζουν στους καταναλωτές αγγυημένη και σταθερή ποιότητα.