Κόκορας κρασάτος με χονδρά μακαρόνια και μαύρες ελιές
ΓΙΑ: 2 – 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
- 4 μερίδες κόκορα
- ½ κιλό μακαρόνια χονδρά
- 2-3 τομάτες κόκκινες χονδροκομμένες
- ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 8-10 μαύρες ελιές
- τη φλούδα ενός πορτοκαλιού
- 2-3 γαρύφαλλα
- 1 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι – πιπέρι
Κόκορας κρασάτος με χονδρά μακαρόνια και μαύρες ελιές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι, το κρεμμύδι και τον κόκορα κομμένο σε μικρά κομμάτια να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε την τομάτα, τη φλούδα πορτοκαλιού, το γαρύφαλλο και τις ελιές. Αφήνετε να ψηθούν 25 με 30 λεπτά περίπου. Έχετε βράσει τα μακαρόνια 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα κρυώνετε και τα βάζετε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με την σάλτσα και τον κόκορα, για να μεταδοθούν τα αρώματα μεταξύ τους.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.