ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να σωθεί το υγρό του. Σβήνουμε με το κρασί και το ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε την πιπερόριζα, το αλάτι, τη δάφνη και βράζουμε το φαγητό σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.
Λίγο πριν τελειώσει, κόβουμε τις τομάτες σε τέσσερα κομμάτια και τις προσθέτουμε στο φαγητό. Ζεματάμε τις ελιές σε λίγο νερό για 5 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις προσθέτουμε στο φαγητό ένα τέταρτο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό με σαλάτα λάχανο αφού το πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.