ΓΙΑ: 2-4 άτοµα
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό σφολιάτα
- 250 γρ. ανθότυρο
- ή μασκαρπόνε
- 2 τομάτες
- ψιλοκομμένες
- 2 μελιτζάνες κομμένες
- φέτες
- ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας πάστα
- ελιάς Kαλαμών
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ψιλοκομμένο
- αλάτι – πιπέρι
ΓΙΑ: 2-4 άτοµα
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα φύλλα σφολιάτας σε κομμάτια 10X15 εκ. και τα ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι με την τομάτα, το σκόρδο και αλάτι πιπέρι. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες. Τοποθετούμε σ’ ένα ταψί μία στρώση κομμάτια ψημένης σφολιάτας. Επάνω στο κάθε κομμάτι βάζουμε 1 με 2 φέτες μελιτζάνα, μια κουταλιά ανθότυρο, την πάστα ελιάς και τη σάλτσα τομάτας. Επαναλαμβάνουμε: κομμάτι σφολιάτας, μελιτζάνα, ανθότυρο, πάστα ελιάς και σάλτσα τομάτας. Τελειώνουμε με ένα κομμάτι σφολιάτας. Βάζουμε για 4 λεπτά το ταψί στον ήδη ζεσταμένο δυνατό φούρνο. Σερβίρονται ζεστά.
Μυστικά: Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε σε κάθε στρώση 1 φύλλο βασιλικού ψιλοκομμένο για περισσότερο άρωμα.