Σπαγγέτι με μύδια και πράσινες ελιές Πηλίου
ΓΙΑ: 2-4 άτοµα
ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κιλό µακαρόνια σπαγγέτι
- 250 γρ. µύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοµµένο
- 2-3 τοµάτες ψιλοκοµµένες
- 3-4 φύλλα βασιλικό ψιλοκοµµένα
- 2 κρεµµύδια ψιλοκοµµένα
- 1/2 φλυτζάνι εξαιρ. παρθ. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ελιές πράσινες Πηλίου ή γεµιστές
- αλάτι-πιπέρι
Σπαγγέτι με μύδια και πράσινες ελιές Πηλίου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µια κατσαρόλα βάζετε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στη φωτιά να κάψει και προσθέτετε το κρεµµύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας µέχρι να ροδίσουν για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε τα µύδια, αφού τα έχετε πλύνει καλά, τη τοµάτα, το βασιλικό και τις ελιές.
Aφήνετε να ψηθούν για 7-8 λεπτά και η σάλτσα είναι έτοιµη. Bράζετε τα µακαρόνια σε αλατισµένο νερό.
Tα σουρώνετε και τα ρίχνετε στη κατσαρόλα µε τα µύδια. Σερβίρονται καυτά.